RPG-guiden

Alt som omhandler Galtvortskolen, og ikke hører hjemme i noen av de andre kategoriene. Du finner også informasjon fra rektor og administratorer her.

RPG-guiden

Innlegg Channe » 24 Feb 2012 00:14

Generelt om RPG:
RPG står for Rollplaying game, altså rollespill. Du starter med å lage deg en karakter, en person som er elev på Galtvort.

Her på Galtvortskolen(GS) skal denne karakteren være et menneske. Når du lager personen er det flere ting du må tenke på. For det første, du starter i førsteklasse, og er dermed 11 år. Du må bestemme deg for hvordan personen skal se ut, hårfarge, øyenfarge, høyde, vekt, tykk eller tynn.

Du kan gjerne tegne personen og lage en avatar, eller du kan finne og eventuelt redigere et bilde selv. Du kan også få noen til å hjelpe deg med det. Vi har en bestillingetråd i forumet. Den finner du her

Du må tenke på hvilken personlighet karakteren din skal ha, hvordan h*n oppfører seg, hvordan h*n vil reagere i forskjellige situasjoner, hvem h*n har respekt for, å gjerne begrunne de valgene du tar med ting som har skjedd tidligere i livet til karakteren.

Bakgrunnshistorie er spesielt viktig hvis det er noe veldig spesielt med karakteren din. Hvis h*n har vampyrtenner, så kan det være greit å forklare hvorfor, om h*n har en spesielt interesse for vampyrer, og dermed bestemte seg for å få en gompetannlege til å sette på vampyrtenner, eller kanskje han fikk de magisk forlenget på st. Mungos.

På GS driver vi mest med RPG i chatten, i gjestebøker, og i Uglepost (Private Meldinger.) Når du snakker med andre elever, så må du huske på at karakteren din ikke vet alt om den andre karakteren, selv om du kan lese at Nathalie Moonlight bruker å sette halsbånd på andre elever, så vet ikke karakteren din det før hun selv, eller noen andre forteller det. Altså, du vet bare de tingene du ser, hårfarge, øyenfarge, hudfarge, klær, etc. Du ser ikke navnet til personen, og du ser ikke at personen er redd for f.eks vann.

Om du havner i et RPG med noen av karakterene fra bøkene, professor Slur, professor Uffert eller Rektor Albus Humlesnurr, så for all del, oppfør deg normalt. Det hjelper ikke å hoppe opp og ned eller å våde andre elever for å få oppmerksomheten deres. Det ender bare med at du får arrest eller advarsel, eller at du blir oversett av både professorer og andre elever.

Hvis du logger på og det er RPG med en lærer i chatten, så er det bare å bli med, men prøv å gjøre det på en litt taktisk måte. Du løper ikke inn og overfaller en elev som står og prater med professor Slur. Enda viktigere, du overfaller ikke professor Slur selv. (Og heller ingen av de andre professorene.)

Generelt
Du kan ikke være en av de virkelige karakterene uten tillatelse fra rektor eller admin.

Hvordan rpg-er jeg?
De fleste rpger med stjernetegn, hvor alt innhold av hva de gjør, føler, ser osv skjer imellom stjernene, mens dialogen kommet utenom.

Eksempel 1: *Kommer inn i storsalen med tunge skritt. Sukker for seg selv, og himler med øynene* Så mye lekser vi har denne uka! Skulle nesten tro professorene ikke visste betydningen av ordet ”Fritid.”

Andre skriver gjerne med gåsetegn, slik man pleier å gjøre når man skriver f-eks historier.

Eksempel 2: H*n sitter og nærmest halvsover ved griffingbordet. Med trøtte øyne, ser h*n på venninnen, som til vanlig er begravd i bøker. ”Kan du ikke vente til senere? Du har jo massevis med tid!”

Det er frivillig hvordan du velger å rpge. Det er ingen fasitsvar på hva som er rett og galt på det.


Karakteren:
Alle starter som førsteklassing, og førsteklassinger kan ikke mye avansert magi, selv om de er oppvokst i en fullblodsfamilie. Noen småting som alohomora, eller vipendo, ja, men ikke lat som dere kan Lamstivosløvus, Bombarda, Brekkivrakio, og slike avanserte formler. Dere er førsteklassinger og nye elever på Galtvort, ikke utlærte. Så da er det dumt å late som om dere kan alt fra før. Da er det jo nesten ikke vits å være elev der i det hele tatt.

Oppførsel:
Magi: Selv om vi er trollmenn og hekser, så går vi ikke rundt å våder hverandre. Det er restriksjoner i hvilken magi man kan, selv om du har hørt eller lest om en formel, så betyr deg ikke at karakteren din kan den. En førsteklassing kan mye mindre magi en det en syvendeklassing kan.

Det er viktig å spille at karakteren lærer seg magien etter hvert. Det er forskjellig hvor mye magi man kan når man starter, en gompefødt kan vanligvis svært lite, mens en som kommer fra en fullblodsfamilie, med mange søsken kan som regel litt mer.. Selv om det tydelig finnes unntak, bare se på Hermine og Ronny. Husk: Rpgen skal være gøy, både for deg og for andre.

Respekt: Man skal respektere de elevene som er eldre en deg, og lærerne. Til og med professor Uffert og herr Nask skal ha respekt. Ingen elever ville kalt professor Uffert for en stor rosa padde, i alle fall ikke så hun får høre det. Selv om du skal ha respekt for de eldre elevene, så betyr ikke det at du er nødt til å gjøre som de sier, det betyr bare at selv om du nekter å vaske sovesalen deres med tannbørsten din, så nekter du på en pen måte, du starter ikke å våde dem, eller slå til dem.

De ekte karakterene:
Professor Slur: Han skal behandles med respekt, og elever tiltaler ham som professor Slur, eller sir. Professor Slur skal ikke bli kalt for Snufserus eller lignende, da det er ett kallenavn som svært få vet om.

Rektor Albus Humlesnurr: Den mest respekterte av alle på hele skolen, skal tiltales som Rektor Humlesnurr.

Professor Uffert: Skal ikke tiltales som ”Padda”, ”Rosaklumpen” eller lignende. De som respekterer henne, eller vil smiske for henne, reiser seg og bukker eller neier når hun kommer inn i rommet..

Herr Nask: Han har kanskje ikke like stor makt som rektor og professorene, men han skremmer de fleste elevene, så de holder seg unna ham. De går i alle fall ikke bort og klapper ham på ryggen og spør hvordan det går med fru Hansen.

Draco Malfang: Behandles som en respektert elev, spesielt av andre smygardinger, til og med de som er eldre en ham.

Harry Potter, Hermine og Ronny: Behandles som vanlige elever. Men ettersom Harry Potter er berømt, og Hermine og Ronny er bestevennene hans, er det tenkelig at enkelte elever kan virke nysgjerrige og kanskje til og med redd for dem, spesielt Harry.


Utenom det vanlige/Realisme

Feer, gnomer osv... går ikke på Galtvort.

Metamorfmagikere er utrolig sjeldent, og ikke noe man kan lære seg. Man kan ikke være metamorfmagus på Galtvortskolen uten spesialtillatelse fra rektor eller administrator.

Animagi
er svært avangsert magi, og det er ikke snakk om at noen under 3-4 klasse klarer å lære seg det. Det er egentlig utrolig liten sansynelig at noen klarer det, for som vi vet, så er det bare 7 registrerte Animaguser.

Dyremennesker eksisterer ikke på Galtvort; de blir klasifisert som beast og de får ikke lov til å gå på Galtvort. Eneste måten å være dyremenneske på Galtvort er om du har fått i deg polyksir med dyrehår, noe som er svært uvanlig, og det kommer tvilsomt til å skje.
For det første, polyksir er en svært avansert eliksir, og i tillegg er den farlig. Så jeg tviler på at professor Slur kommer til å la elever brygge den i timene.
For det andre står oppskriften i en bok i den begrensede avdelingen i biblioteket og man må ha skriftlig tillatelse fra en lærer for å få hentet en bok derfra.
For det tredje, hvis du nå skulle fått tak i oppskriften, så trenger du ingredienser, disse er minst like vanskelig å få tak i som boka er. Det er ikke ingredienser som elever har med seg til skolen, du ville vært nødt til å stjele dem fra lageret til professor Slur, noe som er en utrolig stor risk å ta.

Og hvis du nå skulle være så ”heldig” å få i deg polyksir med dyrehår i, slik at du ble halvt dyr, så tro meg, du ville blitt sendt på sykestua før du fikk sukk for deg. Så nei, det finnes ikke dyremennesker på Galtvort.


Skrevet av Fleur McPhoenix, oppdatert av Channe Waterfall
Sist endret av Channe den 10 Jan 2013 19:51, endret 2 ganger.
Brukerens avatar
Channe
Galtvortskolens beste medlem
 
Innlegg: 5601
Registrert: 14 Des 2008 14:11


Re: RPG-guiden

Innlegg Robyn Ayabie » 04 Mai 2012 13:59

Bilde
Bilde

Når man bygger en karakter kan det være veldig hjelpsomt å ha en liste eller liknende å titte på. Om du plukker to-tre karaktertrekk fra hver av de to plansjene og bygge en personlighet/karakter rundt dem vil gi deg en veldig interessant personlighet å jobbe med, siden de på en slags måte vil minne deg på at karakteren trenger dybde og kompleksitet.

F. eks
Independent and clever. (uavhengig og kvikk)
VS.
Independent, clever, pretentious, and stubborn. (Uavhengig, kvikk, pretensiøs og sta)

Den første kombinasjonen har ikke med noen lyter, noe den andre har, som vil skape en litt mer dynamisk karakter.
Just a tip!
You go to the dentist and they're like «you need your leg amputated»!
Brukerens avatar
Robyn Ayabie
Spøkelse
 
Innlegg: 1994
Registrert: 24 Jun 2009 02:48
Bosted: Nord-trøndelagGå til Galtvortskolen

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 30 gjester

cron